Mikroblading

Miss Ruby; her zaman güleryüzlü ve alanlarında uzman çalışanlarıyla kaliteli hizmetler vermek, müşterilerine hijyenik bir ortamda çeşitli uygulamalar sunarak uzun soluklu ilişkiler kurmayı amaç edinmiştir.

Microblading – Kıl Tekniği Uygulaması Nedir?

Microblading işlemi, steril aletler kullanılarak elle yapılan bir yarı kalıcı kaş simülasyonu tekniğidir. Birçok micro iğnenin bir sıra halinde dizilmesi sonucu yapılmış keskin uçlu kalem (micro blade) phibrows boyalarına batırılarak ciltte çizim yapılır. Bu sayede kaşınıza en uygun renkteki boya pigmentler cildin en üst katmanına (epidermis) penetre edilir.

Microblading İşleminin Kalıcılığı Ne Kadardır?

Epidermis tabakası yenilendikçe -kişinin cilt yapısına göre değişkenlik göstermekle birlikte- ortalama bir yıl gibi bir sürede işlem ciltten önemli ölçüde silinir. 45 yaş üstü kişilerde işlem daha uzun yıllar kalıcılık gösterebilir. Kişinin cilt yapısındaki yağlılık oranı ve arttıkça işlem kalıcılığı azalabilir.


Phibrows microblading işlemi, bir dövme işlemi değildir. Dolayısıyla dövme işleminde olduğu gibi ömür boyu kalıcılık göstermez.

Cildin çok yağlı olması, cildin çok gözenekli olması, sık güneşlenme, solaryum, işlem bölgesine yapılan peeling uygulamaları, işlem sonrası bakım uygulamalarının doğru yapılmaması gibi durumlar işlem kalıcılığını olumsuz etkiler.


Uygulama Kaç Seans Yapılır?

Uygulama genellikle iki seans olarak yapılır. İki seans aralığı ortalama bir aydır. Fakat bazı durumlarda üçünü seans da gerekebilir. Uygulamanın her aşamasında yüksek kalitede ile üretilmiş tek kullanımlık (disposable) aletler ve dünya çapında bilinirliği ve güvenilirliği olan phibrows pigmentleri kullanılır.

 

Microblading işlemi Öncesi Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Nelerdir?

  • Microblading işlemi öncesinde aspirin veya kan sulandırıcı herhangi bir ilaç alınmaması önerilir.
  • İşlemden bir gün önce alkol alınmaması önerilir.
  • Reglin bir gün öncesi veya reglin ilk günü ağrı eşiği düşük, cilt hassasiyeti fazla olduğu için işlem yapılması önerilmez.
  • Yüzünüze herhangi bir medikal veya estetik işlem yapıldıysa iyileşme süreci tamamlanmadan microblading yapılması önerilmez.
  • Hamilelere microblading yapılmaz.
  • Kemoterapi görenlere, otoimmün hastalığı olanlara, kontrol altına alınamayan tansiyon veya şeker hastalığı olanlara, bulaşıcı veya ateşli hastalığı olanlara uygulama yapılamaz.
  • Seboreik dermatit,egzema, sedef, rozasea gibi bir cilt rahatsızlığınız varsa veya işlem bölgesinde yaygın akne, keratozis, keloid veya varsa işlem yapılamaz.
  • Ciltte önceden dövme tekniği ile yapılan işlemden kalma yoğun pigment varsa işlem başarısını olumsuz etkileyeceği için işlem üstüne işlem yapılması tavsiye edilmez.
  • Botox , dolgu, dermabrazyon, kimyasal peeling gibi işlemlerin üzerinden henüz bir ay geçmemişse işlem yapılamaz.
  • İşlem öncesinde danışan genel sağlık durumuyla ilgili formu doğru şekilde doldurmakla yükümlüdür.


Microblading İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • İşlem Sonrası 48 saat boyunca kaşınıza su değirmemelisiniz.
  • İlk günden itibaren bir hafta boyunca, doktorunuza danışmak suretiyle, uzmanın önereceği krem, steril bir qtips yardımıyla önerilen miktarda kullanılmalıdır.
  • İyileşme boyunca tozlu, kirli ortamlardan uzak durulmalı, aşırı terleme gerektiren spor yapılmamalı, kirli ellerle kaşa dokunulmamalıdır.
  • İyileşme süreci boyunca herhangi bir kozmetik ürün ( kaş farı, kaş rimeli veya kaş boyası vs) kaşa sürülmemelidir.
  • İyileşme sürecinde hafif bir kabuklanma olabilir. Bu süreçte kaşta alacalı bir renk oluşabilir. Bu normaldir ve geçicidir. Kabuklar koparılmamalı, kaş kaşınmamalıdır.
  • İyileşme sürecinde hamam, sauna, buharlı banyo, solaryum, havu, deniz, yüze yapılan peeling işlemleri yasaktır.
  • İyileşme sürecinde kaşın hijyenine dikkat etmek danışanın en önemli sorumluluğudur.

İşlemden Sonra, iyileşme Süreci Ne Kadardır?

İyileşme süreci, kişinin cilt yapısına ve yaşına, işlem yoğunluğuna göre değişebilmekle birlikte yaklaşık 3-4 haftadır.

İşlemden hemen sonra kaşta kızarıklık veya hafif bir şişme olması normaldir. İşlemden sonraki birkaç gün kaş çok koyu görünür. Sonraki hafta ise genellikle kaşlar hafif hafif kabuklanıp, kepek gibi dökülmeye başlar bu süre zarfında ton farklılıkları oluşabilir. Kişi, kaşlarının silinmeye başladığını, işlemin başarısız olduğunu düşünerek kaygılanmaya başlayabilir. Bu geçici bir durumdur. Üçüncü haftadan itibaren renk oturmaya başlar. Bir ay sonraki ikinci seansta ise, silinmeler, eşitsizlikler giderilir. Renk tonu kontrol edilir. İşlem ikinci seanstan sonra tamamlanmış olur. Bu süre zarfında danışan sabırlı olmalı ve uzmanın önereceği prosedürleri yerine getirilmelidir.